Saaret

Gili-saaret

Gili-saaret sijaitsevat Balin pohjois puolella. Gilit koostuvat kolmesta eri saaresta. Saaret tarjoavat matkailijoille upean valkoisen hiekan, henkeäsalpaavan turkoosin meren ja upeat maisemat. Saarilla pystyt harrastamaan monia aktiviteettejä rantalomailun lisäksi. Sukellusreissuja pystyy varaamaan suoraan sukelluspaikoista ja snorklaamaan pääsee suoraan rannoilta. Autoja saarilla ei ole ollenkaan. Liikkuminen kävellen, pyörällä tai hevosvaunuilla. Saariryhmä koostuu kolmesta saaresta. Gili Meno tarjoaa upeat puitteet hääpareille tai muuten rauhaa rakastavalle. Gili Trawangan on reppureissaajien ja nuorten suosiossa. Gili Air on pienempi ja rauhallisempi saari kuin Trawangan. Balilta pääsee Gileille helpoiten pikaveneellä.

Nusa Penida

Suosiotaan saavuttava Nusa Penida sijaitsee aivan Balin vieressä. Saarelle pääsee helposti Padang Bain satamasta autolautalla 1,5 tunnissa. Saari on kehittymässä ja isoimmat turistiryntäykset eivät vielä ulotu sinne. Saaren tiet ovat vielä huonossa kunnossa. Nusa Penidalla on henkeäsalpaavia kallioita, luonnon muodostamia paikkoja, turkoosia vettä ja uskomattomat sukellusmahdollisuudet. Saarelle voi tehdä opastetun päiväreissun Balilta tai olla yötä hotelleissa.

Nusa Lembongan ja Ceningan

Nämä kaksi paratiisisaarta sijaitsevat Nusa Penidan vieressä. Saaret ovet kooltaan pienemmät kuin Nusa Penida. Saaret yhdistää skootterilla ajettava silta. Saarilta löytyy vaaleita hiekkarantoja, mahtavia kahviloita ja ravintoloita. Vedet ovat kristallin kirkkaat ja mahdollistavat täydelliset olosuhteet sukeltamiselle ja snorklaamiselle. Saaret ovat rauhallisempi vaihtoehto Balille. Helpoiten saarille pääsee pikaveneellä Balilta.