Tietoa Balista

lndonesiassa sijaitseva Balin saari on kuin suoraan sadusta.  Sademetsät ovat reheviä, tuli­vuoret hipovat pilviä ja Intian valtameren aallot hyväilevät saaren upeita rantoja. Moni-ilmeinen ”Jumalten saari” on rikkaan hindukulttuurinsa, rehevän kasvillisuutensa ja monien harrastusmahdollisuuksien ansiosta ehdottomasti Indonesian suosituin matka­ kohde. 

 

Balin luonto on kaunis ja eksoottinen. Ihmiset ovat vieraanvaraisia ja ystävällisiä. Bali tarjoaa visuaalista kulttuuria yhdistettynä uskonnolliseen elämäntapaan, joka hurmaa välittömyydellään. Balia voikin hyvällä syyllä kuvailla paratiisiksi.
Hintataso saarella on edullinen, Balilla voi hyvillä mielin herkutella myös parhailla mah­dollisilla kulinaarisilla nautinnoilla, jotka muualla päin maailmaa jäisivät kenties pelkäksi haaveeksi. Saarelta löytyy lähes kaikkea mahdollista luonnon ja harrastusten lisäksi; merkkiliikkeita, yökerhoja, baareja ja luksushotelleja. 

 

Golfaajille saarelta löytyy useita kenttiä etelästä ja yksi kenttä saaren keskiosista sammuneen tulivuoren rinteeltä. 

 

Päiväntasaajan tuntumassa sijaitsevalla Balilla vallitsee trooppinen ilmasto. Ilmasto on kuuma ja kostea ympäri vuoden.
Rannikon tuntumassa päivälämpötilat ovat vuoden ympäri yli +30 astetta. Kuumien päivien jälkeen illalla saapuvat viileämmät tuulenvireet, jotka tasoittavat kuumuutta. Sade­kuurot kestävät yleensä alle tunnin ja ne tulevat yleensä iltaisin ja öisin. Turistiaika saarella on ympäri vuoden.